Tandtechniek
Valk Tandtechniek

Onze producten

U kunt bij Valk Tandtechniek terecht voor diverse tandtechnische producten, zoals protheses, frames, kroon- en brugwerk en implantaten. Maar ook voor reparatiewerkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres. Klik op onderstaande producten voor meer informatie.

Protheses

Protheses

Indien uw tanden en kiezen vervangen dienen te worden, kan uw tandarts een gedeeltelijke of volledige prothese adviseren. Bij een gedeeltelijke prothese worden enkele tanden en/of kiezen vervangen. Een volledige prothese vervangt uw hele gebit. Het belangrijkste bij een prothese is dat hij perfect past en bij ú past. Daarom besteden we bij Valk Tandtechniek veel aandacht aan de (pas)vorm en kleur van uw ‘nieuwe’ gebit!

Frames

Frames

Frameprotheses, kortweg ‘frames’ genoemd, vervangen een of meerdere missende tanden of kiezen in het gebit. Deze protheses bestaan uit een metalen frame, waarop de ontbrekende tanden en/of kiezen worden geplaatst. Dit wordt op het bestaande gebit bevestigd, zodat er een natuurlijk uitziend geheel ontstaat. Frames vormen een zeer goed alternatief voor het bekende kunststof plaatje dat tegen het gehemelte wordt geplaatst. Het grote voordeel van een frame ten opzichte van dit plaatje is dat er geen smaakverlies optreedt.

Kroon- en brugwerk

Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen hebben als doel om verloren tanden of kiezen te vervangen. Kronen worden geplaatst wanneer er sprake is van tandbederf of een gebroken, verkleurde of verkeerd gevormde tand. De bewuste tand of kies wordt beslepen en van een nieuw kapje (de kroon) voorzien. Hiermee krijgt hij zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Bij een brug worden meerdere tanden of kiezen beslepen om als brugpijler te dienen voor het element dat ertussen geplaatst wordt. Valk tandtechniek vervaardigt kronen en bruggen op basis van metaal (goud) of keramiek. De conventionele gouden kronen worden op ambachtelijke wijze gemodelleerd. Voor de vervaardiging van volkeramische kronen zijn wij in het bezit van een Procera Forte scanner (link naar betreffende pagina), waarmee een gipsmodel van het beslepen element (de stomp) wordt afgelezen. Op basis van deze scan wordt een keramisch kapje gemaakt dat perfect op het element past.

Inlays/onlays

Inlays/onlays

Een inlay is een stukje goud of porselein dat in het kauwvlak van een kies wordt geplaatst. Een onlay valt over de kies heen en is daardoor iets groter. In- en onlays vormen een goed alternatief voor een vulling of kroon. Een inlay of onlay is veel duurzamer dan een ‘gewone’ vulling, die de tand of kies doorgaans zwakker maakt. En er hoeft, in tegenstelling tot een kroon, niet zoveel tandweefsel te worden afgeslepen.

Implantaten

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die door middel van schroefdraad in het kaakbot wordt vastgezet en waarop een kroon, brug of prothese wordt geplaatst. Implantaten hebben een aantal voordelen. Ten eerste blijven de omliggende tanden en kiezen onbeschadigd. Daarnaast geeft een implantaat bijna 100% zekerheid dat de kroon, brug of prothese goed blijft vastzitten. Niet iedereen komt echter in aanmerking voor een implantaat. De tandarts zal het kaakbot eerst goed onderzoeken alvorens deze oplossing te adviseren.

Reparatie

Het kan gebeuren dat uw prothese of ander tandtechnisch element (kroon, brug, etc.) beschadigd raakt of zelfs kapot gaat. In dat geval kunt u altijd bij ons terecht voor een snelle en vakkundige reparatie. Indien mogelijk zullen wij dit binnen 2 uur voor u verzorgen. Een scheurtje of breuk kan het gevolg zijn van een ongelukje. Maar er kan ook, met name bij protheses, een andere reden aan ten grondslag liggen. Bijvoorbeeld een slechte pasvorm of zwakke punten. Behalve repareren zullen wij dan ook altijd proberen te achterhalen waar de beschadiging vandaan komt.

Valk Tandtechniek, Burgemeester Jansenlaan 14, 3331 HN Zwijndrecht, T 078 - 625 91 46, E info@valktandtechniek.nl
Website R.O.B. Reclame Ontwerp Bureau Zwijndrecht